september 25, 2019

Soul Elements

Soulbalance organiseert samen met een gedreven team een prachtig evenement op zaterdag 26 oktober, zondag 1 december en zaterdag 28 december.

Er was een verlangen om een dag te organiseren waarin je je kunt verbinden met jezelf en met anderen. Samen genieten van ontspanning, gezond eten en een prachtige voorstelling van klanken.

Het programma van 26 oktober ziet er als volgt uit: om 15.00 uur heten we je van harte welkom. We starten met het programma met de Yin Yoga onder leiding van de ervaren Yogadocente Joyce Mol. Daarna vindt er een gezamenlijk diner plaats, bereid door Giovanna Gomersbach en we sluiten de dag af met de soundscape samengesteld door Eugene Bakker.

Vol trots stellen wij de 5 elementen specialisten aan je voor:

Giovanna Gomersbach

Giovanna hebben we bij Soulbalance leren kennen toen zij als kok kwam koken tijdens een weekendretreat. We waren direct onder de indruk van haar passie voor de geur, kleur, smaak en schoonheid van eten dat ze aan het bereiden was. Zij is daarom de uitgelezen persoon om een diner te bereiden voor Soul Elements! Zij is al 35 jaar bezig met biologische natuurvoeding en heeft zich verdiept in alle aspecten van voeding. Werd ondernemer met het bedrijf Bellissima Cucina Italiana (productie en import van Italiaanse specialiteiten) en was restauranthouder van 2004-2007. Daarna is zij opgeleid als coach/counselor aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen en schreef hiervoor de scriptie Vitaal Bewustzijn: over de eenheid van lichaam geest en de rol van voeding daarin. In 2017 begon zij met Nieuw Water: voor zuiver en vitaal water. In 2018 verscheen haar boek De Schoonheid van Water ~ goud van de toekomst, dat de aanleiding was voor haar huidige werk als Waterveredelaar.

Zij zal voor Soul Elements een diner maken waar alle elementen in terug komen. Denk daarbij aan

  • Zoveel mogelijk seizoensproducten (Herfst)
  • Biologisch, liefst bio-dynamisch
  • Zij verwerkt producten die thuishoren bij de elementen Vuur, Hout, Aarde, Metaal, Water.
  • Zij verwerkt de smaken Bitter, Zoet, Scherp, Zoutig en Zuur
  • Zij zal meerdere plantendelen (Wortel, Steel, Blad, Bloem, Vrucht) gebruiken
  • Zij combineert kookstijlen zoals Koken, Bakken, Stoven, Rauw 
  • Zij maakt gebruik van kleurrijke ingrediënten en combineert meerdere temperaturen: heet, lauwwarm, koud..

Eugene Bakker

Percussionist Eugene Bakker heeft de vijf elementen gebruikt als inspiratie bij het maken van een soundscape. Een soundscape kan een ‘akoestische ecologie’ zijn: geluiden van de natuurkrachten, de dieren en de mens. Maar ook een ‘imaginaire soundscape’, dat de spreiding en verplaatsing van dingen en wezens oproept. Vandaag maakt hij een combinatie van beide.

De energie van de elementen worden vertaald naar ervaringen die je kan horen, zien, voelen en ruiken. Sommige geluiden die de instrumenten maken worden al tienduizenden jaren gehoord en zijn een diep geworteld onderdeel van ons bestaan. De trillingen brengen ons dichter bij onze innerlijke energie en in contact met de energie van onze omgeving.

We beginnen in de ETHER, het 5e en meest ongrijpbare element waarvan werd gedacht dat het de golven van licht en geluid doorgaf. Via de LUCHT die ons omgeeft komen we bij het WATER terecht, een element dat ons allen zeer dierbaar is, het omgeeft ons de eerste 9 maanden van ons leven. Vanuit het water komen we aan bij de AARDE, de gronding van ons bestaan. Het element VUUR laat zich moeilijk in klanken vangen, maar dit element zal zeker aanwezig zijn bij de soundscape.

Je kunt de soundscape op jouw eigen manier beleven, zittend of liggend. Met de ogen open of de ogen dicht.

Eugene Bakker neemt je mee op een denkbeeldige akoestische reis. Het mooie hiervan is dat je door middel van de klanken jouw eigen avontuur beleefd door de soundscape van de 5 elementen.

Joyce Mol

Vanuit haar eigen ervaring wat Yoga kan betekenen voor lichaam en geest, is Joyce een zeer gedreven Yogadocente. Ze is druk met haar eigen bedrijf, waar ze op diverse locaties les geeft. Ze heeft zich gespecialiseerd in Yin Yoga.

Yin Yoga is gebaseerd op de 5 elementen leer (water, hout, vuur, metaal en aarde), welke zijn gekoppeld aan de meridianen en organen vanuit de Chinese Geneeskunde. Door te werken op het dieper liggende bindweefsel werken we in op de meridianen. Inmiddels is medisch bewezen dat Yin Yoga een werking heeft op het fysieke en energetische lichaam. De organen staan in contact met emoties en door de diepe stretches (3 tot 5 minuten in een houding) geven we de emoties de ruimte om er te zijn. Hierdoor kun je emoties makkelijker loslaten.

Praktische informatie:

Je gunt jezelf dit evenement voor €99.00. Ben je al bezoeker van Soulbalance of meld jij je aan vóór 16 oktober? Dan betaal jij €79 ipv €99

Aanmelding kan via marianne@soulbalance.nl onder vermelding van de gekozen datum.

Er zijn voldoende yoga matten aanwezig, dus deze hoef je niet mee te nemen. Neem wel je eigen kussentje of deken mee, zodat je comfortabel kunt liggen of zitten.